Thursday, 28 March, 2024

Ηράκλειο: Ισόβια και 33 χρόνια κάθειρξη στον 52χρονο για το φονικό στις Μοίρες

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδίκασε την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 52χρονο που κατηγορείται

για το φονικό στις Μοίρες, με θύμα τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive.gr, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 33 έτη κατά συγχώνευση για τις άλλες πράξεις. Από τα 33 έτη, εκτιτέα είναι τα 20 έτη.
Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς του θύματος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου. Την ενοχή του 52χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε προτείνει νωρίτερα και η Εισαγγελέας της έδρας.
Το χρονικό του φονικού
Το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2020 ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατάγεται από τον Ζαρό και έχει ρακοκάζανο στις Μοίρες, πήγε μεθυσμένος στο σπίτι του 79χρονου-που ήταν σπιτονοικοκύρης της πρώην συζύγου του- εκεί όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης. Του χτύπησε την πόρτα και το θύμα βγήκε έξω, ακολούθησε διαπληκτισμός και ο φερόμενος δράστης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο Κώστας Χατζάκης να πέσει νεκρός.
Ακούγοντας η 65χρονη σύζυγος του θύματος τη φασαρία και τον πυροβολισμό βγήκε έξω και ο δράστης πυροβόλησε και εκείνη. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με τραύμα στον ώμο στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο φερόμενος δράστης συνέχισε να πυροβολεί παρά το γεγονός ότι 4 έφηβοι βρίσκονταν στο σπίτι, μεταξύ αυτών και ο εγγονός του άτυχου 79χρονου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου