Friday, 19 April, 2024

Η διαδρομή των ευθυνών για το φιάσκο με τις μάσκες

Να πέσουν οι τόνοι για το φιάσκο της πρώτης παρτίδας των μασκών που διανεμήθηκαν στα σχολεία, επιχειρεί η κυβέρνηση.

«Ευτυχώς, για αυτήν την παρτίδα, δώσαμε μόνο το 1/3 των χρημάτων της συνολικής δαπάνης» λένε κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να πιάσουν το νήμα των ευθυνών από την αρχή.

Με δεδομένο ότι μιλάμε για διαδικασίες ελληνικού δημοσίου, η διαδρομή για την παραγγελία και τη διανομή στα σχολεία, έχει ως εξής: Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να δώσει τις προδιαγραφές για τις μάσκες που πρέπει να παραγγελθούν. Οι λοιμωξιολόγοι, υιοθετώντας τις διεθνείς προδιαγραφές, επέστρεψαν με τις διαστάσεις του υφάσματος που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εσωτερικών εξασφάλισε τα χρήματα, 6,3 εκατ. ευρώ, τα οποία διέθεσε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να «τρέξει» τον διαγωνισμό.

Στο επίκεντρο της κριτικής που ασκείται, βρίσκεται η ΚΕΔΕ που είχε την ευθύνη, όχι μόνο για την διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και για τον έλεγχο της ποιότητας στην παραλαβή. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση δέχεται πυρά και για την επιλογή του αναδόχου που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της παραγωγής μασκών. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, δεν δαπανήθηκε ολόκληρο το ποσό που έχει διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα στις επόμενες παρτίδες.

enikos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου