Tuesday, 19 March, 2024

Η Ελληνική ομογένεια τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα για τη συνδρομή του στην Τουρκία

Η Ελληνική ομογένεια τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα για τη συνδρομή του στην Τουρκία, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Σικάγο των Η.Π.Α.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από πυροσβέστες της 1ης και της 2ης ΕΜΑΚ παραβρέθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής προκειμένου στο πρόσωπό τους να τιμηθεί η προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα από την Ελληνική Αποστολή έπειτα από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις», δια μέσω του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Χανιωτάκη,  αφού τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής που επιχείρησαν στην Τουρκία καθώς και η οικογένεια του Αντιπτεράρχου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στις εκδηλώσεις εορτασμού της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Την αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποτελούσαν ο Αντιπύραρχος Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, ο Αντιπύραρχος Δημήτριος Ρούππας, ο Πυρονόμος Δογάνης Αναστάσιος και ο Υπαρχιπυροσβέστης Σταλίκας Δημήτριος, καλωσόρισε σε σχετική δεξίωση στις 23 Μαρτίου 2023, ο Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου στο Σικάγο, Μανώλης Κουμπαράκης. Στις 24 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό καθώς και στο Τουρκικό προξενείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος πρόξενος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την Ελληνική συνδρομή. Εν συνεχεία, σε μία πολύ συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και έπαρση της Ελληνικής σημαίας στην πλατεία «Richard J. Daley Plaza» του Σικάγο.

Στις 25 Μαρτίου, η Ελληνική αντιπροσωπεία, παρακολούθησε την δοξολογία στον ιερό καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακολούθησε δεξίωση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Γεώργιο Τζέιμς Τσούνη, ενώ στις 26 Μαρτίου έλαβε μέρος στην παρέλαση της Εθνικής επετείου. Στις 27, 28 και 29 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στη Δήμαρχο του Σικάγο καθώς και σε γηροκομείο και σχολεία της πόλης. Την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Πυροσβεστικού Σώματος, διοργάνωσε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Μητρόπολη Σικάγου και όλους τους ομογενειακούς φορείς της εν λόγω Πολιτείας, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου