Tuesday, 16 April, 2024

Η ΕΡΤ έκανε ντεμπούτο με Γαλανόλευκη, Εθνικό Υμνο και τούρτα!

Η ΕΡΤ έκανε ντεμπούτο με Γαλανόλευκη, Εθνικό Υμνο και τούρτα! [εικόνες & βίντεο]

Στις 6 το πρωί σήμερα, δύο χρόνια μετά το μαύρο, η ΝΕΡΙΤ έδωσε τη σκυτάλη στην ΕΡΤ. Ο Εθνικός Υμνος, η ελληνική σημαία, το ποδαρικό της Ζωής και η παρέλαση υπουργών.

Το «Μένουμε Ελλάδα» ήταν η τελευταία εκπομπή (έπαιζε σε επανάληψη) που μεταδόθηκε με το Ν της ΝΕΡΙΤ στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Με το που τελείωσε, στις 6 το πρωί, το σήμα της ΝΕΡΙΤ εξαφανίστηκε και τη θέση του έδωσε σε αυτό της ΕΡΤ1, υπό την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και με φόντο τη Γαλανόλευκη. Ακολούθησε ένα βίντεο με πλάνα από όλα τα δημόσια κανάλια πριν από την 11η Ιουνίου του 2013 και της ιστορίας της ΕΡΤ, από την ΥΕΝΕΔ και την ΕΙΡΤ, μέχρι την ΕΤ και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013 και το No Signal.

 Το πρόγραμμα της ΕΡΤ άνοιξε με την πρωινή εκπομπή των Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά, οι οποίοι ήταν φανερά συγκινημένοι και φανερά τρακαρισμένοι. Πρώτος τους καλεσμένος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, τον οποίο διαδέχτηκε στο πλατό η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τη σκυτάλη πήραν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ενώ, καθώς το πρόγραμμα συνεχίζεται, στις επόμενες εκπομπές ακολούθησε παρέλαση υπουργών, με πρώτους τον Γιώργο Σταθάκη και στη συνέχεια τον Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Λίγα λεπτά πριν κλείσει η πρώτη εκπομπή της ΕΡΤ, μια εργαζόμενη μπήκε στο στούντιο κρατώντας μια τούρτα με το σήμα της ΕΡΤ και ζητώντας από τον παρουσιαστή να την κόψει, κάτι που εκείνος όμως δεν έκανε δηλώνοντας ότι δεν θέλει να κόψει το σήμα της ΕΡΤ…

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου