Saturday, 20 April, 2024

Η μαύρη επέτειος του ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα η τραγωδία με τους έξι νεκρούς οπαδούς στα Τέμπτη

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1999, ακριβώς πριν από 21 χρόνια, όταν ο χρόνος σταμάτησε για ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ στις 4:15 τα ξημερώματα.

Έξι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα, όπου είχαν βρεθεί στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (1-1).
Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17. Αυτά είναι τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα που τιμά κάθε χρόνο η ασπρόμαυρη οικογένεια.
Οι έξι φίλοι του ΠΑΟΚ ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του λεωφορείου που τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη, όταν αυτό συγκρούστηκε με φορτηγό και έπεσε σε χαντάκι επτά μέτρων, στη προσπάθειά του να προσπεράσει όχημα. Νεκρός ανασύρθηκε και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών).
Στο μνημείο που έχει στηθεί στα Τέμπη, υπάρχουν τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ, με την επιγραφή “η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα”.
thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου