Tuesday, 19 March, 2024

Η Μπεκατώρου “έδειξε” τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις στην σοκαριστική υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά τις καταγγελίες της πρώην Ολυμπιονίκη, με τη Σοφία Μπεκατώρου να κατονομάζει τον υπεύθυνο για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η πρώην Ολυμπιονίκης «έδειξε» το ποιος ευθύνεται για τη σεξουαλική παρενόχληση στα 21 της χρόνια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ισχυρό παράγοντα του συγκεκριμένου αθλήματος με ιδιαίτερα υψηλές θέσεις και δύναμη. Δεν έχει μάλιστα αποχωρήσει, αλλά το αντίθετο φέρεται να είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εδώ και 30 χρόνια.
Ίσως και για το λόγο αυτό να δικαιολογείται η απαράδεκτη ανακοίνωση της ΕΙΟ που σχεδόν… ζητούσε τα ρέστα από την Μπεκατώρου.
Είναι μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την Σοφία Μπεκατώρου να ανοίγει την καρδιά της και να καταγγέλλει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.
Την ίδια στιγμή η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που χαρακτήρισε την καταγγελία της ως «δυσάρεστο περιστατικό» και την προέτρεψε να κατονομάσει το πρόσωπο.
Η Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή Open Sports και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Το άλλο που θα σας απαντήσω είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».
Οργή στο Τwitter για τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Θυμό, αγανάκτηση και λύπη εκφράζουν οι χρήστες του twitter για την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας στις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τη σοκαριστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας χαρακτήρισε τη σεξουαλική βία που υπέστη η χρυσή ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό», καλώντας τη μάλιστα να καταγγείλει συγκεκριμένα ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης.
Αντίστοιχα, ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του Αντώνη Δημητρακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος για δυόμιση δεκαετίες βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και άρα ήταν αυτός που ηγούνταν της ομοσπονδίας κατά τη χρονική στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου υπέστη την κακοποίηση αυτή.
O κ. Δημητρακόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η αθλήτρια δεν κατήγγειλε την κακοποίησή της νωρίτερα, ενώ αμφισβήτησε ότι συνέβη η σεξουαλική επίθεση εις βάρος της.
Οργή στο Twitter
H Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δέχτηκε τα «πυρά» του Twitter για την αμφιλεγόμενη-αν μη τι άλλο-στάση της στη σοβαρότατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.
Δεν έλειψαν και οι φωνές που μίλησαν για εκ νέου βιασμό… Ο ξεφτίλας!!! Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Οχι απλώς επιβεβαιώνει αυτό που λέω, αλλά και θεωρεί την εξομολόγηση της Μπεκατώρου αβάσιμη, ήταν κάποια από τα σχόλια…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου