Thursday, 28 March, 2024

Η ομολογία του υπουργού υγείας και η ανύπαρκτη δικαιοσύνη

Η ομολογία του υπουργού υγείας, οι «πεταμένοι» ασθενείς σε μονάδες COVID, και η ανύπαρκτη δικαιοσύνη

Είναι αδιανόητη η κυνική ομολογία του υπουργού υγείας σήμερα (βίντεο από το twitter που περιγράφει την πιθανή τέλεση ιατρικών εγκλημάτων (δεν συζητάμε καν για ιατρική αμέλεια-μιλάμε για συνειδητές αποφάσεις), με τη συμμετοχή όλων όσων ακολουθούν το «σύστημα» που περιέγραψε, δηλαδή και του προσωπικού των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αν κάποιος προσέλθει στο νοσοκομείο με ΕΜΦΡΑΓΜΑ ή ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ και συγχρόνως έχει θετικό τεστ SARS-CoV-2, μπαίνει σε μονάδα COVID. Φυσικά γνωρίζουμε ότι σε πολλά νοσοκομεία δεν «μπαίνεις» αλλά «σε παρατάνε» σε μια μονάδα COVID. Διότι σε μονάδες COVID με 1 ή 2 γιατρούς (πολλές φορές άσχετων ειδικοτήτων), 1-2 νοσηλεύτριες ανά βάρδια, χωρίς βοηθούς θαλάμου, χωρίς την παρουσία συγγενών, και με 40, 50 ή 60 (ακόμη και παραπάνω) ασθενείς, δεν μιλάμε πλέον για νοσηλεία αλλά για «παρκάρισμα». Το επιπλέον εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός δεν αναφέρεται σε ασθενείς με νόσο COVID αλλά σε ασθενείς με θετικό τεστ, που μπορεί δηλαδή να μην έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα κλινικά συμβατό με νόσο COVID. Στην πραγματικότητα, πολλοί από αυτούς δεν έχουν νόσο COVID, έχουν μόνο θετικό τεστ για SARS-CoV-2 (με τη γνωστή «αξιοπιστία» τους).

Εδώ πλέον μιλάμε για συνειδητή πρόκληση βλάβης στην υγεία ασθενών, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ όσων ακολουθούν/υπηρετούν το αχαρακτήριστο αυτό «σύστημα».

Ασθενής με έμφραγμα, ακόμη κι αν αντιμετωπιστεί άμεσα με θρομβόλυση ή αγγειοπλαστική, καταλήγει παρατημένος σε μια μονάδα COVID χωρίς καμία παρακολούθηση, και προφανώς ένα αρρυθμιολογικό συμβάν θα το ανακαλύψουν μετά θάνατο ή, αν είναι τυχερός, θα το καταλάβει κάποιος άλλος ασθενής δίπλα και θα βάλει τις φωνές (κι αν τον ακούσουν).

Η νοσηλεία σε μονάδα εγκεφαλικών (stroke unit) σχετίζεται με 50-55% ελάττωση της θνησιμότητας (μελέτη: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/01.STR.26.7.1178), αλλά αν έχεις ένα θετικό τεστ (ακόμη και χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα που να είναι συμβατό με νόσο COVID), τότε καταλήγεις παρκαρισμένος σε μια κλινική COVID και όχι στη μονάδα εγκεφαλικών. Δηλαδή ο υπουργός μας παρουσιάζει ένα “σύστημα” που διπλασιάζει τη θνησιμότητα. Και αυτό μπορεί να συμβεί ΧΩΡΙΣ να έχεις COVID. Τελικά βέβαια είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις ΚΑΙ με COVID μετά το «παρκάρισμα» σε αντίστοιχη κλινική.

Υπάρχουν βέβαια και κλινικές-πρότυπα. Αλλά η συζήτηση για ασθενείς παρατημένους, υποσιτισμένους, αφυδατωμένους, άπλυτους, σε συνθήκες που δεν παραπέμπουν ούτε σε τριτοκοσμική χώρα, είναι πολύ παλιά. Παραθέτω συνέντευξη από επίκουρη καθηγήτρια κτηνιατρικής για την εμπειρία με τον πατέρα της. Απ’ όσο γνωρίζω, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση η δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο, είναι συγκλονιστικό.

Είναι απογοητευτικό πως για όλες αυτές τις δημόσιες ομολογίες, που οδηγούν ασθενείς σε σοβαρές βλάβες στην υγεία τους, δεν βλέπουμε ούτε τη δικαιοσύνη να παρεμβαίνει αυταπάγγελτα ούτε τους συγγενείς να απευθύνονται στη δικαιοσύνη (πιθανώς να υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις). Δεν συζητάω βέβαια για τους δημοσιογράφους, που δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο όλα αυτά να συμβούν στους ίδιους ή σε μέλη της οικογένειάς τους.

Δεν ξέρω αν φταίει ο φόβος, η τρομοκρατία, η άγνοια, οι έμμεσες απειλές ή η διαφθορά (ηθική, ή όχι μόνο ηθική). Αρχίζω όμως να υποψιάζομαι κάποιους από τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε αυξημένη ολική θνησιμότητα, και γιατί πολλοί άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα ότι θα χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα αφού “κινδυνεύουν” να καταλήξουν «παρκαρισμένοι» σε μια κλινική COVID ενώ στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν άλλο πρόβλημα. Όσο για τον χαρακτηρισμό των θανάτων COVID, είναι εντυπωσιακό ότι ο υπουργός έφτασε στο σημείο να διευκρινίζει πως «δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν θάνατοι COVID”. Μέχρι τώρα βέβαια, παρουσίαζαν την εικόνα ότι μόνο από COVID μπορεί να πεθάνει κάποιος.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο με τους θανάτους COVID το είχαμε εντοπίσει και εκθέσει δημόσια από το Μάιο του 2020 (facebook post, 6 Μαΐου 2020: https://tinyurl.com/3ahwufxr). Σύμφωνα λοιπόν με τον ορισμό του ΠΟΥ:

«Θάνατος που οφείλεται στο COVID-19 ορίζεται, για σκοπούς επιτήρησης, ως θάνατος που προκύπτει από ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΝΟΣΟ, σε ένα πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, εκτός εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με νόσο COVID (π.χ. τραύμα).

Ένας θάνατος λόγω COVID-19 δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη ασθένεια (π.χ. καρκίνος) και πρέπει να προσμετράται (ο θάνατος COVID-19) ανεξάρτητα από προϋπάρχουσες καταστάσεις για τις οποίες υπάρχει υποψία ότι προκαλούν σοβαρή πορεία COVID-19.»

Έγγραφο του ΠΟΥ, 20 Απριλίου 2020: (https://cdn.who.int/…/guidelines-cause-of-death-covid…).

Όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του υπουργού για τους θανάτους, είναι στατιστικές γελοιότητες και χειραγώγηση. Kαι θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τα κάνουν. Αν λοιπόν σας συμβεί να πάθετε έμφραγμα ή εγκεφαλικό και βγει θετικό το τεστ, ακόμη και χωρίς να έχετε το παραμικρό σύμπτωμα κλινικά συμβατό με νόσο COVID, κάντε και καμιά προσευχή.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου