Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η περίεργη εξαφάνιση της 7χρονης – Η ανάμειξη του πατέρα

Μια παράξενη υπόθεση εξαφάνισης έφερε στο φως το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπή Φως στο Τούνελ και η Αγγελική Νικολούλη

Η Βαλεντίν, ένα κορίτσι 7 ετών, χάθηκε από τους γονείς της λίγο πριν τα Χριστούγεννα και από τότε αγνοείται.
Η Βαλεντίν έχει καταγωγή από το Κονγκό και ήρθε στην Ελλάδα με την μπαμπά της πριν 2-3 χρόνια, ενώ η μαμά της πέθανε το 2014. Ο μπαμπάς της Αμπέλκα είναι που απευθύνθηκε στην Αγγελική Νικολούλη για να τον βοηθήσει με την εξεύρεση της κόρης του.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολες για μένα οι στιγμές που περνάω. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και είναι σαν να ονειρεύομαι. Είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα, γιατί είναι το μόνο άτομο που έχω στη ζωή μου. Εκείνη μου δίνει τη δύναμη να ζω. Η γυναίκα μου απεβίωσε το 2014 όταν ήμασταν στο Κονγκό».
Ως προς την εξαφάνιση της κόρης του ο Αμπέλκα υποστήριξε πως την είχε στείλει στο σουπερμάρκετ για να του πάρει ένα χάπι και από τότε δεν επέστρεψε.
«Είχαμε βγει μαζί με την κόρη μου για μια βόλτα στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που είχε, καθώς ήταν παραμονές Χριστουγέννων. Στην επιστροφή μας της είπα να πάει στο κοντινό σούπερ μάρκετ να μου πάρει ένα μπουκάλι νερό, γιατί είχα πονοκέφαλο και ήθελα να πάρω ένα χάπι. Ανέβηκα στο σπίτι, την περίμενα και όταν είδα ότι δεν επιστρέφει, πήγα στο σούπερ μάρκετ να ρωτήσω και μου είπαν πως δεν την είδαν.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε μόνη να αγοράσει πράγματα. Στη συνέχεια βγήκα ανήσυχος να την ψάξω. Περπάτησα 40-50 λεπτά και υπέθεσα πως θα επέστρεφε γιατί πάντα γυρνούσε. Είχα και γρίπη και έπεσα για ύπνο και ενημέρωσα την αστυνομία το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Το μόνο που μπορεί να με κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι να τη βρω.

Περνούν πολλά σενάρια από το μυαλό μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, τι μπορεί να της έχει συμβεί, αλλά προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω. Εγώ ενημέρωσα στο σχολείο της Βαλεντίν για να με βοηθήσουν να τη βρω και ήρθε μια δασκάλα στο σπίτι για να συζητήσουμε».
Την ιστορία του Αμπέλκα επιβεβαιώνουν ο συγκάτοικος του και οι υπεύθυνοι από το Χαμόγελο του Παιδιού που έστειλαν την αστυνομία για να ελέγξει το σπίτι και να μυρίσουν τα ίχνη της τα λαγωνικά. Μάλιστα, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε πως η Βαλεντίν είχε περάσει από το μετρό του Αγίου Ιωάννη.
«Ανήμερα των Χριστουγέννων το βράδυ, ειδοποιηθήκαμε από τον οργανισμό για την εξαφάνιση. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, πήγαμε πρώτα από το σπίτι της για να πάρουμε την οσμή της μέσα από κάποια αντικείμενα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το σκύλο από το σπίτι του παιδιού και φτάσαμε μέχρι το σχολείο. Μετά μας οδήγησε στην περιοχή του σταθμού του μετρό του Αγίου Ιωάννη, με ενδείξεις ότι το παιδί πέρασε από εδώ. Ήρθαν συνολικά τρία σκυλιά που επιβεβαίωσαν αυτές τις ενδείξεις».
Από την άλλη, σκιά στην υπόθεση ήρθε να ρίξει η μαρτυρία του γείτονα του Αμπέλκα.
«Ήρθαν στην αρχή και νοίκιασαν το σπίτι σαν οικογένεια και ο άνδρας μας σύστησε μια γυναίκα ως σύζυγο του. Μετά τους έξι μήνες, σταμάτησαν οι φασαρίες αφού εκείνη έφυγε και άρχισαν να μπαινοβγαίνουν διάφορα άτομα. Τώρα στο σπίτι μένουν τρεις άντρες και τρεις γυναίκες.
Εγώ ενημερώθηκα από αστυνομικούς της Ασφάλειας για την εξαφάνιση της μικρής που με πήραν να με ρωτήσουν αν ήξερα κάτι παραπάνω. Δυο μέρες που το παιδί έλειπε, υπήρχε ησυχία στο σπίτι. Ο πατέρας δεν ήρθε να μας ρωτήσει αν είδαμε κάτι, ενώ μας κάνει εντύπωση πως δεν πήγε αμέσως να δηλώσει την εξαφάνιση. Εγώ αν είχα παιδί, δε θα το έστελνα μόνο του έξω σε τέτοια ηλικία. Αν το είχα χάσει, θα το έψαχνα σαν τρελός, θα χτυπούσα πόρτες, θα έκανα τα πάντα για να το βρω. Αυτός δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Μου κάνει εντύπωση γιατί την είχε συνέχεια από κοντά».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση δίνει και η κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου που πήγαινε η Βαλεντίν.
«Τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη δηλώθηκε επίσημα η εξαφάνιση της, στο σχολείο όμως δεν είχε έρθει από την προηγούμενη Πέμπτη 19 του μήνα. Σε συμμαθήτριες της είχε πει πως θα άλλαζε σχολείο, χωρίς όμως να τους δώσει άλλες λεπτομέρειες. Από αυτά που γνωρίζω εγώ, δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για μια τέτοια αλλαγή».

peoplegreece.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου