Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “EU RICE”

Στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού προγράμματος “EU RICE” (https://sustainablerice.eu/) που διοργάνωσαν

στη Θεσσαλονίκη η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) και η Ρυθμιστική Αρχή του Ρυζιού ΠΟΠ της Βαλένθια (Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, CRAV) συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή τη συρρίκνωση της παραγωγής του ρυζιού και με σύμμαχο την ενημέρωση και τη γαστρονομία, η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) και η Ρυθμιστική Αρχή του Ρυζιού ΠΟΠ της Βαλένθια (Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, CRAV) συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “EU RICE”. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι το Ευρωπαϊκό ρύζι είναι ένα προϊόν ασφαλές, θρεπτικό και υψηλής ποιότητας, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού και υπογραμμίζοντας τον ευεργετικό της ρόλο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε  το πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών προώθησης του προγράμματος “EU RICE”,   με την Ελλάδα να προσπαθεί να αναδείξει τη συμμετοχή του ρυζιού στη γαστρονομική της παράδοση, αναθέτοντας την τιμητική ευθύνη αυτής της προσπάθειας στη βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου. 

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας  ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα καινοτομίας, Νικόλαος Τζόλλας. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Ιωάννης Σπάνδος, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε  στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλυσίδας αξίας του ρυζιού, στους στόχους και τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του έργου RUMORE” (https://www.interregeurope.eu/rumore) η οποία υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με απώτερο σκοπό τη διερεύνηση ανάπτυξης ενός Αγροδιατροφικού Ψηφιακού Κόμβου Καινοτομίας (Digital Innovation Hub). 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου