Tuesday, 23 April, 2024

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στο Σύνταγμα (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλές πατριωτικές οργανώσεις όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Ομοσπονδία Ορθόδοξων και Πατριωτικών Σωματείων, η International Hellenic Association κ.α.

Η συγκέντρωση έγινε λίγες ημέρες πριν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τις 22 Ιανουαρίου.

Στις 19 Ιανουαρίου 2020, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, οι Έλληνες Ιδιοκτήτες της Πατρίδος μας, διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον εποικισμό, στην παράνομη μετανάστευση και απαιτούμε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΡΑ, όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν ήταν πολύς– περί τα χίλια άτομα- αλλά το μήνυμα δόθηκε. Οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι που έχουν το πρόβλημα επιβάλλεται  να παρέμβουν και θα μεγιστοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια σε επεισόδια που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες.

Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων: «Κλείστε τα σύνορα» και «Έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς από την Ελλάδα». Την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων μέσα από την συγκέντρωση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας επιτέθηκε στον Γερμανό ρεπόρτερ της Deutsche Welle Τόμας Γιάκομπι.

*βίντεο Χρήστος Τσιρανίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου