Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Τσαβδαρίδου αρνήθηκε βραβείο διαμαρτυρόμενη για τις εκκρεμείς καταγγελίες MeToo

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Βάσω Τσαβδαρίδου αρνήθηκε το βραβείο διαμαρτυρόμενη για τις εκκρεμείς καταγγελίες MeToo.

Να παραλάβει το βραβείο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βάσω Τσαβδαρίδου, διαμαρτυρόμενη για τις εκκρεμείς καταγγελίες για το MeToo της γυμναστικής.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλοντες αθλητές δεν έχουν δικαιωθεί ηθικά ακόμη… Nα διευθετηθεί αυτό το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες» είπε η Βάσω Τσαβδαρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούσαν κακοποιήσεις αθλητριών κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων, ενώ υπήρχαν και καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μπορεί ποινικά η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς είχαν παραγραφεί τα αδικήματα λόγω παρέλευσης χρόνου, ωστόσο περίμεναν να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι καταγγέλλουσες διαμαρτύρονται γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανά του τις καταγγελίες, παρόλο που τα πειθαρχικά αδικήματα δεν εμπίπτουν σε παραγραφή στην Ομοσπονδία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου