Friday, 19 April, 2024

Η Χρυσή Αυγή παγιώνεται σε τρίτο κόμμα

Μπετόν η βάση του κόμματος, δείχνει εμπιστοσύνη στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Την παρουσία της ως τρίτο κόμμα παγιώνει η Χρυσή Αυγή όπως φαίνεται από τα exit polls που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, οι προφυλακίσεις, η έναρξη της δίκης, αλλά και η προ ημερών παραδοχή της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από δύο χρόνια εκ μέρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν έβαλαν φρένο στην τάση ενίσχυσης του κόμματος στην εκλογική βάση.

Το 2012, η Χρυσή Αυγή υποδέχτηκε την ψήφο αντίδρασης ή εναλλακτικά τιμωρίας ή διαμαρτυρίας και μπήκε στη Βουλή ως πέμπτη δύναμη, με το εκλογικό σώμα να απαξιώνει σε μεγάλο βαθμό τα δύο άλλοτε «παραδοσιακά» κόμματα εξουσίας. Με 6,92% στις εκλογές του 2012 η Χρυσή Αυγή πήρε 18 έδρες και στα χρόνια που μεσολάβησαν εξελίχθηκε σε πόλο παγιωμένης κοινοβουλευτικής ισχύος.

Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου κέρδισε μία ακόμα εκλογική μάχη, έχοντας πλέον χτίσει γερές βάσεις και αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 6,28%.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής δεν δείχνουν να εγκαταλείπουν το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, και σήμερα, σύμφωνα πάντα με τα exit polls, κερδίζει σταθερά την ψήφο περισσότερων από το 6% των ψηφοφόρων.

newsbeast.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου