Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεμιστοκλέους: 20 Δεκεμβρίου και μετά, το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11

Το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας

επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επικαλούμενος επικοινωνίες του με τον φαρμακευτικό κολοσσό. 

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά το εμβόλιο, το νωρίτερο, θα γίνει η πρώτη παραλαβή του εμβολίου διευκρίνισε. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το 79,2% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου. Έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 74,6% του ενήλικου πληθυσμού έναντι 77% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ. 

40% των δικαιούχων αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί, ενώ 25,4% έχουν προγραμματίσει τρίτη δόση. Έτσι συνολικά το 65% των δικαιούχων της τρίτης δόσης έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. 

Εξάλλου, πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά το Δεκέμβριο, τόνισε Μάριος Θεμιστοκλέους. «Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι το Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. 

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου