Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος: Fake news τα περί πυροβολισμών στον Έβρο

Έβρος: Κατηγορηματική διάψευση της ΕΛΑΣ για πυροβολισμούς κατά μεταναστών «Τουρκική προπαγάνδα»

Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ελληνικές αρχές για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα στον Έβρο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τον θάνατο ενός Αφγανού και τον τραυματισμό οκτώ ατόμων.

«Αν το περιστατικό ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα θα είχε σημάνει συναγερμός σε όλες τις μονάδες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, πόσω μάλλον με νεκρούς και τραυματίες, οπότε πρόκειται για άλλη μία φορά για τουρκική προπαγάνδα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ThessToday.gr, ενώ προσθέτουν πως αν και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, δεν είναι ο σκοπός τους να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση του θέματος πραγματοποιήθηκε άμεσα σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε πως οι ισχυρισμοί των τουρκικών ΜΜΕ δεν προκύπτουν από πουθενά, με τις ελληνικές δυνάμεις να κάνουν λόγο για νέα προβοκάτσια.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, το οποίο αναφέρει πως «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης κοντά στο χωριό Alibey». Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ την ώρα που ομάδα μεταναστών επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα. Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Θεοδωρικάκος: Fake news τα περί πυροβολισμών στον Έβρο

Fake news χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς στον Έβρο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: Η Τουρκία έχει βεβαρυμμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου