Friday, 19 April, 2024

Θεραπευτήριο “Αγία Βαρβάρα” – Πνίγηκε γυναίκα με αυτισμό στο σύγχρονο κολαστήριο (vid)

Το βίντεο που δείχνει μία αποκρουστική εικόνα για 20 παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ίδρυμα χρονίων πασχόντων, μαζί με ηλικιωμένα άτομα
Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «Αγία Βαρβάρα», όταν 36χρονη με νοητική στέρηση και αυτισμό πνίγηκε την ώρα που έτρωγε το φαγητό της.
Η κοπέλα έτρωγε συνήθως αλεσμένο φαγητό, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε σε έναν διπλανό θάλαμο κι έφαγε στερεά τροφή, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, την ώρα που έγινε το περιστατικό, δεν υπήρχε γιατρός για να σώσει την 36χρονη και δεν της παρασχέθηκαν καν οι πρώτες βοήθειες, καθώς δεν υπήρχε επαρκές ιατρικό προσωπικό.
Αυτό που κάνει ακόμα πιο τραγικό το περιστατικό αυτό είναι το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια είχε πεθάνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο αδελφός της, ο οποίος πνίγηκε με αβγό, γιατί τον τάιζαν δεμένο και ξαπλωμένο.
«Στο θεραπευτήριο νοσηλεύονται σήμερα 155 άνθρωποι, το προσωπικό είναι ελάχιστο, δεν υπάρχει γιατρός τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει ψυχίατρος. Παλιά δενόντουσαν τα παιδιά γιατί δεν υπήρχε ψυχίατρος για την προσωπική τους ασφάλεια. Τους δέναμε με εντολή γιατρού on call, που είναι στο τηλέφωνο ο γιατρός», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κ. Μπάζος.


Όσον αφορά στο συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, ο κ. Μπάζος είπε:
«Υπάρχει ένα τμήμα που έχει έρθει από τη μεταστέγαση του Χρονίων Παθήσεων Παιδιών του Σκαραμαγκά. Δεν υπάρχει κανένα παιδί, είναι όλοι μεγάλης ηλικίας. Ήταν εννέα περιθαλπόμενοι με δύο νοσηλευτές και αυτό ήταν ευτυχές, διότι άλλες φορές δουλεύει με έναν το τμήμα. Γι’ αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει ειδική μονάδα σε όλη την Ελλάδα».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, με το Ίδρυμα της Δυτικής Αττικής συνεργάζονται τρεις ιδιώτες γιατροί (παθολόγος, φυσίατρος και παιδίατρος), οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν υποχρέωση να παραβρίσκονται στο ίδρυμα αφού είναι εξωτερικοί συνεργάτες. Οι γιατροί δεν εφημερεύουν καν με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των νοσηλευόμενων, περιγράφει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο ethnos.gr.
Μέχρι στιγμής πάντως και παρά τον θάνατο της 36χρονης κοπέλας, το υπουργείο Υγείας δεν έχει αντιδράσει ακόμη.
ΑΝΤ1-Έθνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου