Thursday, 25 April, 2024

Θερμαϊκός: Βρομίζει ο κόσμος, εθελοντές δύτες καθαρίζουν τόνους απορριμμάτων

Εθελοντές δύτες, που βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, στο πλαίσιο επιχείρησης καθαρισμού, που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης

αντίκρισαν απίστευτες εικόνες στον πάτο του βυθού… Ηλεκτρικά πατίνια και καρότσια, αλλά ακόμη και μηχανές και κάδο απορριμμάτων!
«Για κάποιους δυστυχώς στην πόλη μας, ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση του σκουπιδότοπου», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που επιθεώρησε την επιχείρηση. Όπως είπε «από τη μία ο δήμος καθαρίζει τον Θερμαϊκό από τοξικά απόβλητα και από την άλλη δίνει το παράδειγμα ώστε όλοι να προσέχουν το πολύτιμο αυτό στοιχείο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την έναρξη των δράσεων, ο δήμος έχει ανασύρει συνολικά 90 πατίνια (!) από τον Θερμαϊκό. Στη δράση που έλαβε χώρα χθες, εντοπίστηκε μέχρι και μηχανή 800 κυβικών (!), ενώ παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκε στη θάλασσα και -κυρίως- με πιθανότητα να είναι κλεμμένη!
Όπως δήλωσε επί του θέματος, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης τα αντικείμενα στο βυθό είχαν εντοπιστεί από πριν, με υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα. «Η ευαισθησία του δήμου Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον είναι αποδεδειγμένη», υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας που πήγε εκεί με το ποδήλατό του, ευχαρίστησε τους δύτες για την προσφορά τους.
halkidikifocus.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου