Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη, Έρευνα: Ανεκπαίδευτο και γερασμένο το προσωπικό της ΕΛΑΣ

Η τραγική οικονομική κατάσταση, η ανύπαρκτη εκπαίδευση, η αυξημένη επικινδυνότητα, το γερασμένο προσωπικό, τα κενά στις υπηρεσίες και ο εξοπλισμός όπλων

που παραμένει ο ίδιος από το 1997 για τους αστυνομικούς της πόλης, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο Grand Hotel.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο από την εταιρεία Interview και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, για πρώτη φορά καταγράφηκε η άποψη των αστυνομικών υπαλλήλων της συμπρωτεύουσας με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 960. Όπως προκύπτει, πρόκειται για μία «ανδροκρατούμενη» υπηρεσία, στην οποία το 52,8% να υπηρετεί από 21 έως 30 χρόνια, ενώ το 43,3% από 11 έως 20 χρόνια. «Το σώμα έχει μεγάλες ηλικίες ενώ πρόκειται για μία δύσκολη δουλειά. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα δεν έχουν καμία σχέση σε σχέση με όλα όσα μας παρουσιάζουν από την πολιτεία. Το προσωπικό της αστυνομίας είναι γερασμένο, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα ψυχοφθόρο, στρεσογόνο και επικίνδυνο επάγγελμα, στο οποίο παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά και η ηλικία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θοδωρής Τσαϊρίδης.

Παράλληλα, το 79% του προσωπικού, ασχολείται με τελείως διαφορετικά αντικείμενα από ότι προβλέπει η υπηρεσία τους, κι σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, «αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει αστυνομία στους δρόμους και στις γειτονίες, αφού τα 4/5 της ΕΛΑΣ, δεν ασχολούνται με όλα αυτά που θα έπρεπε. Επίσης, από αυτό φαίνεται πόσο αδιάφορα προσεγγίζει η πολιτεία τον αστυνομικό τόσο σαν υπάλληλο, αλλά και σαν άνθρωπο».

«Οι μισθοί είναι ίδιοι από το 2006»… διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου