Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Αλληλοκατηγορούνται μάνα και κόρη για την άγρια δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή

Αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 49χρονου ταξιτζή στην περιοχή του Ευόσμου

τον Ιούνιο του 2020, όπου κατηγορούνται η σύζυγος του θύματος και η κόρη της.
Στο εδώλιο έκατσαν σήμερα οι ίδιες, οι οποίες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού εκ προθέσεως και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ την 19χρονη βαρύνουν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η 46χρονη κατηγορούμενη αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες και στη συνέχεια κατέθεσε πως «συμμετείχα στο συμβάν αλλά έπιασα μόνο τα χέρια του, ήταν ήδη νεκρός. Η κόρη μου πήγε στο δωμάτιό του και τον σκότωσε. Μου είπε αν είσαι μάνα, ή είσαι μαζί μου, ή ξέχασέ με». Από την πλευρά της η 19χρονη, αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες και τόνισε πως δεν τον σκότωσε η ίδια. «Το έκανε εκείνη και μου είπε να πω ότι έκανα εγώ. Δεν έκανα τίποτα».
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ως μάρτυρας, ο γιος του θύματος, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέθεσε πως ο πατέρας του ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του. «Ήταν εργατικός, δεν υπήρχαν ποτέ εντάσεις μεταξύ μας. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον πατέρα μου. Δούλευε αρκετές ώρες, αλλά τον έβλεπα μεσημέρι και απόγευμα. Για εμένα ήταν ένας άνθρωπος που τον εμποστευόμουν και μπορούσα να του εκμυστηρευτώ δικά μου θέματα, πάντα με άκουγε».

Σχετικά με τις συγκρούσεις που σημειώνονταν στο σπίτι, ο γιος του θύματος υποστήριξε πως ο πατέρας του ποτέ δεν ήταν βίαιος, παρά μόνο, κάποιες φορές κατά την διάρκεια της έντασης ύψωνε την φωνή του. «Συνήθως οι καυγάδες με την μητέρα μου ήταν για οικονομικές διαφορές, δεν θυμάμαι ακριβώς συγκεκριμένα, την διαχείριση των χρημάτων την είχε ο πατέρας μου». Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ίδιος κατέθεσε πως την ημέρα της δολοφονίας, η μητέρα του είχε φυσιολογική συμπεριφορά, οπότε δεν παρατήρησε κάτι διαφορετικό.
«Τον πατέρα μου τον είδα τελευταία φορά Παρασκευή ή Σάββατο. Την Κυριακή το μεσημέρι ρώτησα την μάνα μου που βρίσκεται, και αυτή απάντησε πως είναι κουρασμένος λόγω ενός μεγάλου δρομολογίου και ξεκουράζεται. Όταν γύρισα το βράδυ, ανησύχησα γιατί μου έκανε εντύπωση που δεν τον είδα στο σαλόνι, όπως συνήθιζε. Στη συνέχεια μπήκα στο δωμάτιο και τον είδα εκεί».

«Ο πατέρας μου δεν θα έκανε ποτέ κάτι στην αδερφή μου»

Όσον αφορά την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του θύματος από τον πατέρα της, ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν αντιλήφθηκε ποτέ τον ίδιο να κακοποιεί την αδερφή του. «Σίγουρα κάποιος θα το καταλάβαινε αν συνέβαινε, θεωρώ πως δεν την πείραξε ποτέ. Πιστεύω πως όταν το είπε η αδερφή μου, έλεγε ψέματα. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο πατέρας μου, η μητέρα μου ισχυρίστηκε ότι την βίαζε, εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο». Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες ανέφεραν ότι το θύμα τις κακοποιούσε, ενώ ισχυρίστηκαν ότι βίαζε την κόρη από την ηλικία των 14 ετών. Στη συνέχεια όμως η 19χρονη φέρεται πως αναίρεσε το όσα είχε πει περί σεξουαλικής κακοποίησης και ανέφερε πως η μητέρα της την έπεισε να πει ψέματα.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος ο γιος του, ο οποίος ειδοποίησε αρχικά τη μητέρα του και στη συνέχεια την Αστυνομία. Κατά την αυτοψία του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος έφερε 21 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο πρόσωπο. Το μαχαίρι βρέθηκε στην άλλη άκρη της πόλης σε φρεάτιο, σημείο που υπέδειξε η 19χρονη ότι το πέταξε.
Ο θάνατος επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία συνεπεία τρώσης καρωτίδων και τραχήλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου