Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: ΑμεΑ στέλνουν μήνυμα ευαισθησίας με λαμπαδηδρομία

Με δάδες και με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η λαμπαδηδρομία ατόμων με αναπηρία στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας

στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ.
Η συμβολική δράση που οργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ως στόχο να στείλει μήνυμα ευαισθησίας για την αντιμετώπιση των συμπολιτών μας με αναπηρία.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, ενώ το μήνυμα για την ευαισθησία των πολιτών έστειλε με τη συμμετοχή του στη δράση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος.
«Η σημερινή λαμπαδηδοδρομία έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Έχουμε το μάτι μας στραμμένο στην καθημερινότητα και στις προσβάσεις των ατόμων με αναπηρία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη χαρά του για την κατασκευή του «πρώτου πάρκου για όλους» στην Ελλάδα.
«Χαιρόμαστε πολύ που ξεκινάει σε λίγους μήνες η κατασκευή του πρώτου πάρκου στην Ελλάδα για όλους με προσβάσεις σε άτομα με αναπηρία. Υπάρχει πρόσβαση στα περισσότερα πάρκα που γίνονται. Πρέπει να φροντίσουμε την πρόσβαση σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Να υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για άτομα για αναπηρία που μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγες. Όλα αυτά είναι μέλημα της διοίκησής μας. Είναι πολύτιμοι και πρέπει να νιώθουν ισότιμοι πολίτες», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή κάθε συνανθρώπου μας»
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, σημείωσε ότι η λαμπαδηδρομία είναι αφιερωμένη για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και γίνεται τηρουμένων όλων των μέτρων για την πανδημία και με αποστάσεις. «Εμείς στον δήμο Θεσσαλονίκης πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή κάθε συνανθρώπου μας, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, για αυτό και η λαμπαδηδρομία από το δημαρχείο μέχρι τον Λευκό Πύργο θέλουμε να δείξουμε ότι όλα είναι εφικτά», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος.
Παρών στην εκδήλωση και ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αναπηρίας, Γιάννης Καστούρας, ο οποίος είπε ότι για τα άτομα με αναπηρία η μέρα αυτή, είναι όπως οι υπόλοιπες 364 μέρες. «Έχει τις ίδιες αντικειμενικές δυσκολίες αυτό που θέλω από όλους τους συμπολίτες μας είναι να έχουνε την ίδια ευαισθησία όλο τον χρόνο».
Τι σημαίνει το «πάρκο για όλους»
Σχετικά με το πρώτο πάρκο για όλους στην Ελλάδα δήλωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τις διαδικασίες κατασκευής του όταν «έπεσαν» οι υπογραφές με την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Το πάρκο θα είναι ένας τεράστιος χώρος πρασίνου στην Τούμπα, προσβάσιμο και για παιδιά με τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία. Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που στα μισά πάρκα τοποθετεί παιχνίδια και για παιδιά με αναπηρίες ώστε να υπάρχει συμπερίληψη, να εξοικειώνονται τα παιδιά με αυτό, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο κ. Καστούρας.
Σημειώνεται ότι στη λαμπαδηδρομία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης και της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών «Πυρσός».
thesstoday.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου