Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Αναχωρεί για την Τουρκία κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ. Έφυγαν ήδη έξι εθελοντές

Ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η Ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση

των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ και ένας διασωστικός σκύλος. Στο σύνολο η ομάδα αποτελείται από 15 Πυροσβέστες και 3 Διασώστες  του ΕΚΑΒ.

Στην αποστολή συμμετέχει και  ο  διασωστικός σκύλος ¨Τάλως¨ με τον Συνοδό του Πυρονόμο Πανιώρη Τάσο.

Σε πολύ λίγο, η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από την 113 Πτέρυγα Μάχης.

Έφυγαν ήδη έξι εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, από χθες το βράδυ έξι άτομα εθελοντές από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης (ΕΠΟΜΕΑ) καθώς και δύο διασωστικοί σκύλοι έχουν αναχωρήσει οδικώς για την Τουρκία που έχουν μαζί τους drone και θερμικές κάμερες.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, 35 εθελοντές διασώστες από τη βάση στην Αθήνα μαζί με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, τρία πλήρη διασωστικά οχήματα, όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (drones, θερμικές κάμερες) αλλά και τον χειρουργό Γρηγόριο Μωυσίδη θα αναχωρήσουν με πλοίο για την Τουρκία. Στο λιμάνι του Τσεσμέ, στα τουρκικά παράλια, θα τους αναμένει η τουρκική ομάδα διάσωσης, η AFAD, όπως και άλλοι διασώστες από την Ουγγαρία και τη Σερβία και θα αναχωρήσουν όλοι μαζί για τις πληγείσες περιοχές.

Οι νεκροί από τη φονική δόνηση των 7,9 Ρίχτερ ξεπερνούν τους 8.700 σε Τουρκία και Συρία και τα σωστικά συνεργεία από όλο τον κόσμο που σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές, δίνουν μια άνιση μάχη με τον χρόνο. Όσο περνούν οι ώρες ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων και περιορίζονται οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια.

φωτο: ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Thestival.gr-voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου