Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Απειλή για βόμβα σε ξενοδοχεία – Έρευνα για την ταυτότητα και τα κίνητρα του φαρσέρ

Έντονη ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών μετά από μπαράζ email για τοποθέτηση βόμβας που στάλθηκαν

σε σειρά ξενοδοχείων, στη Θεσσαλονίκη.
Επικράτησε αναστάτωση, καθώς ολοένα και μεγάλωνε η λίστα των ξενοδοχείων που δέχονται το απειλητικό email.
Αρχικά, η απειλή για τοποθέτηση βόμβας αφορούσε τρία ξενοδοχεία-σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τα Excelsior στην οδό Μητροπόλεως, Queen Olga στην Λ. Βασιλίσσης Όλγας και Pella στην οδό Ίωνος Δραγούμη.
Ωστόσο, το απειλητικό email έφθασε σύντομα και σε ακόμη τρία ξενοδοχεία -κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για τα ξενοδοχεία Park, Εσπέρια και Olympia.
Ενώ το μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων συνεχίστηκε και αργότερα το βράδυ, με email και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης. Συνολικά, 13 ξενοδοχεία δέχθηκαν απειλές. Άμεσα δόθηκαν εντολές για προληπτική εκκένωση των ξενοδοχείων, ενώ οι δρόμοι μπροστά από τα κτήρια αποκλείστηκαν.
Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικά κλιμάκια με τη συμμετοχή αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να ελέγξουν τους χώρους. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτότητα και τα κίνητρα του άγνωστου συντάκτη του απειλητικού email.
Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκαναν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς ουδέποτε κατά το παρελθόν δεν είχε γίνει ανάλογη φάρσα σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης και δη με μαζική αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ίδιο μήνυμα να εστάλη και σε άλλα ξενοδοχεία χωρίς όμως να ανοιχθεί από το προσωπικό τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου