Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Αρνητικός στο δεύτερο τεστ ο ιερέας με τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Θεσσαλονίκη: Αρνητικός στο δεύτερο τεστ ο ιερέας με τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
Ο ιερέας που είχε προκαλέσει ανησυχία ότι είναι το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας βγήκε αρνητικός στο δεύτερο τεστ κορονοϊού που υπεβλήθη
Αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορονοϊού, στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης.
Ο ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, καθώς όχι απλά θα ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, αλλά είχε μετάσχει και σε Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνίας, γεγονός που αύξησε τον προβληματισμό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δανιηλίδη, αρνητικό βγήκε όχι μόνο το τεστ του 36χρονου για τον οποίο είχε σημάνει συναγερμός και για όλους τους υπόλοιπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και υπεβλήθησαν σε τεστ.

«Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά».
Ωστόσο όπως, προς το παρόν δεν γνωρίζει πώς γίνεται αυτό ιατρικά αν και ανέφερε ότι πρόκειται για συχνό λάθος. Απαντώντας σε ερώτηση αν είχαν εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα ο κ. Δανιηλίδης είπε ότι είχε μόνο πονοκέφαλο, που μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι στη COVID19. Παράλληλα, από τα 320 rapid test που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και πληθυσμός της περιοχής ήταν όλα αρνητικά.

Ο δήμαρχος άφησε αιχμές για τη συνεννόηση του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει μια απάντηση από τους γιατρούς, αφού είναι δύσκολα να επικοινωνήσουν ακόμη και με διοικητικούς υπαλλήλους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου