Wednesday, 17 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Αρνητικό στην ευλογιά των πιθήκων το ύποπτο κρούσμα

Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της «Ευλογιάς των πιθήκων» στα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για το ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της «Ευλογιάς των πιθήκων» ενώ το δείγμα βγήκε θετικό στην ανεμοβλογιά.

Ο 61χρονος ασθενής από το Μαρόκο είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει ήπια συμπτώματα όπως εξανθήματα και λίγο πυρετό. Δεν έχει εμφανίσει κάτι προς το παρόν που να τίθεται θέμα ανησυχίας και βρίσκεται σε απομόνωση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες νοσοκομειακές πηγές στο ThessToday.gr ο ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση, ώστε να μην γίνει διασπορά της ασθένειας για 3-4 ημέρες και να επιβλέπουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του προκειμένου να μην υποτροπιάσει. Σε άτομα μεγάλης ηλικίας, ειδικά, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί εγκεφαλίτιδα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι 0 61χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης και ο ίδιος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου. Τα δείγματα των εξετάσεων στάλθηκαν χθες στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ ενώ σήμερα το νοσοκομείο έλαβε τα επίσημα αποτελέσματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου