Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 16χρονου

Ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταστήματος δείχνει ένα στιγμιότυπο από την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, από δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Το βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα the-brake.net που αναφέρει ότι προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος και φαίνεται το αυτοκίνητο του Κώστα Φραγκούλη να στρίβει ενώ από πίσω του έρχονται οι δύο μοτοσικλέτες. Περίπου 500 μέτρα μετά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός πυροβολεί τον 16χρονο.

Χθες Δευτέρα δημοσιεύτηκε ακόμη ένα βίντεο, από το βενζινάδικο που ο Κώστας Φραγκούλης σταμάτησε για να βάλει πετρέλαιο. Σε αυτό το βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του 16χρονου στο βενζινάδικο την ώρα που βάζει βενζίνη και όταν αυτός φεύγει χωρίς να πληρώσει, ο υπάλληλος του καταστήματος ενημερώνει τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που κάνει λόγο για αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Από το βίντεο φαίνεται εντός του βενζινάδικου να είναι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι μόλις ενημερώνονται από τον υπάλληλο για το ότι ο πελάτης έφυγε χωρίς να πληρώσει, σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

Το νέο βίντεο προκαλεί ερωτήματα καθώς στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί βρισκόταν εντός του καταστήματος. Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο υπάλληλος ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Το αιματηρό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη θυμίζει έντονα το περιστατικό με τον επίσης Ρομά Νίκο Σαμπάνη, στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021. Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για μία καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου, το οποίο όταν τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν, υπήρξε μία ασυνεννοησία από το κέντρο, με αποτέλεσμα κάποιοι να εγκαταλείψουν την επιχείρηση, ενώ όσοι παρέμειναν πυροβόλησαν 38 φορές το κλεμμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον Σαμπάνη και να τραυματίσουν ακόμα ένα άτομο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου