Thursday, 25 April, 2024

Θεσσαλονίκη-Γρηγορόπουλος: Ανθρωποκυνηγητό και προσαγωγές για τα επεισόδια

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ με ομάδες των ΔΙ.ΑΣ. εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έγινε επιχείρηση της ΕΛΑΣ με προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια, ενώ ίδια εικόνα καταγράφεται και σε αρκετά στενά του κέντρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, ωστόσο έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις.
Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια
Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες αντιεξουσιαστές λίγο μετά τις 8 το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Καμάρα εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Ακολούθως τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Ροτόντας, ενώ βόμβες μολότοφ και χημικά εκτοξεύτηκαν στην Ιασωνίδου και στην Ολύμπου. Μάλιστα, από τις βόμβες μολότοφ στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα αυτοκίνητο. Η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε και την «αύρα», ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου