Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Δίδυμα κωφά κοριτσάκια αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα

Δίδυμα κωφά κοριτσάκια εδώ και λίγες μέρες χαμογελούν διάπλατα καθώς χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα που τους τοποθετήθηκαν θα αποκτήσουν την ακοή που στερήθηκαν.

Τα δίδυμα κορίτσια είχαν απώλεια ακοής. Όμως η επιστήμη και οι γιατροί της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τους έκαναν το πολυτιμότερο δώρο, αυτό της αποκατάστασης της ακοής τους.

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε δίδυμα.

«Όντας επί σειρά ετών το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων με τις περισσότερες ανά έτος κοχλιακές εμφυτεύσεις πανελληνίως, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που καταφέρνουμε και φέτος να επιτελούμε με επιτυχία το ιερό μας καθήκον» σημειώνεται σε ανάρτηση του νοσοκομείου στην επίσημη σελίδα του στα social media. Η εμπειρία του προσωπικού στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά καλλιέργησε την εμπιστοσύνη των δυο γονέων από την Πάτρα για την διπλή επέμβαση στα δίδυμα παιδιά τους. Όλα πήγαν καλά και τα δίδυμα πλέον θα έχουν ακοή.

Η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος

Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας. Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί, διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται με γενική αναισθησία, με μία τομή πίσω από το πτερύγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πανεπιστημιακή κλινική αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων στην Ελλάδα και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά. Ήδη ο αριθμός των παιδιών με αμφίπλευρη κοχλιακή εμφύτευση είναι μεγάλος και εξακολουθεί να αυξάνεται δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να ενταχθεί στην κοινωνία των ακουόντων όσο πιο ομαλά και γρήγορα γίνεται.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου