Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους

Βαθιά θλίψη στο πανελλήνιο για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και η Τετάρτη, ημέρα της κηδείας της, έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.
Υπενθυμίζεται ότι μαθητικές παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου επίσης στην Πέλλα, Ημαθία και την Πιερία, λόγω έξαρσης της πανδημίας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών:
Σύσσωμο το πανελλήνιο θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξέπνευσε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» την Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.
Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.
Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.
Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου