Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Διέρρευσε προσωπικές τους στιγμές και «έφαγε» φυλάκιση 3 ετών

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 9.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε άνδρα, ο οποίος

κρίθηκε ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων της πρώην συντρόφου του.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς ελαφρυντικά, με την κατηγορία ότι κατέστησε προσιτά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε τρίτο.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν η γυναίκα έλαβε σε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook από άγνωστο προφίλ τον Αύγουστο του 2017, τέσσερις προσωπικές της φωτογραφίες, με τον αποστολέα να την απειλεί πως θα διαρρεύσουν, εάν δεν συνευρεθεί μαζί του ερωτικά.

Σύμφωνα με την ίδια, επρόκειτο για υλικό το οποίο κατείχε ο κατηγορούμενος πρώην σύντροφός της, με τον οποίο είχε διακόψει τη σχέση το 2015. Σε κατάσταση σοκ η νεαρή κοπέλα μετά το περιστατικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί με τον κατηγορούμενο, ώστε να τον ρωτήσει εάν κρύβεται ο ίδιος πίσω από το άγνωστο προφίλ, αλλά και να του θυμίσει πως της είχε αναφέρει ότι είχε σβήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος τότε το αρνήθηκε και της είχε απαντήσει αρχικά πως «ίσως επειδή έκανα φορμάτ στο λάπτοπ και τις είχα εκεί μέσα, της πήραν από το κατάστημα».

Το θύμα προχώρησε άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία αλλά και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπίσει το πρόσωπο που χρησιμοποιούσε τον άγνωστο λογαριασμό και της έστειλε τις προσωπικές της φωτογραφίες.

Στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς ισχυρίστηκε ότι τον Δεκέμβριο του 2014, μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του πατέρα του, οι οποίοι άρπαξαν τραπεζικές κάρτες, ρολόγια και χρυσαφικά, αλλά μεταξύ αυτών και μια ασημί φωτογραφική κάμερα μάρκας Olympus, που υπήρχαν κι εκεί οι προσωπικές φωτογραφίες του θύματος. Ωστόσο, ο ίδιος δεν μοιράστηκε ποτέ το περιστατικό με την γυναίκα, παρόλο που εκείνο το διάστημα διατηρούσαν σχέση.

Η νεαρή κοπέλα βέβαια, αντέκρουσε το συγκεκριμένο επιχείρημα καθώς το φωτογραφικό υλικό είναι από το 2015, κάτι το οποίο διαπίστωσε από το διαφορετικό χρώμα των μαλλιών της… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου