Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Διαρροή ποινικού μητρώου 30χρονου στο Instagram. Ψάχνουν τον αστυνομικό που το φωτογράφισε

Το ποινικό μητρώο του μέσα από τον φάκελο στα αρχεία της ΕΛΑΣ, είδε να διαρρέει στα social media ένας 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Χρήστης του Instagram ανέβασε φωτογραφία με οθόνη υπολογιστή που φαίνονται στο σύστημα της ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 30χρονου και οι παράνομες καταγεγραμμένες πράξεις που τέλεσε στο παρελθόν.

Στη φωτογραφία που έδειξε το makthes.gr, ο συγκεκριμένος χρήστης απευθυνόμενος στον 30χρονο γράφει: «έλεγες ότι δεν είσαι μπλεγμένος με ναρκωτικά, χαχαχα, περιμένετε, έρχεται και για τους επόμενους, θα σας κεντήσω».

Ο 30χρονος όταν είδε τις δημοσιεύσεις στα social media αιφνιδιάστηκε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς στον φάκελο που δημοσίευσε ο χρήστης του Instagram πρόσβαση έχουν μόνον αστυνομικοί. Για αυτό τον λόγο διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί ο αστυνομικός που φωτογράφησε τον φάκελο του 30χρονου και να διευκρινιστεί πως έγινε η διαρροή.

«Ο εντολέας μου ξαφνικά είδε αναρτημένο στα social media το προσωπικό ποινικό του ιστορικό σε επίσημα έγγραφα της αστυνομίας με ταγκαρισμένο το όνομα του. Γεγονός που πέρα από παράνομο, προκάλεσε προβλήματα στην επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή. Είναι προφανές ότι στο αδίκημα συμμετέχει μέλος και της αστυνομίας, καθώς μόνο με αυτή την ιδιότητα έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτούς τους φακέλους» αναφέρει ο δικηγόρος του 30χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης.

Σύμφωνα τον 30χρονο, όλες οι πράξεις που υπάρχουν στο ποινικό μητρώο είναι πράξεις για τις οποίες έχει μετανιώσει και προσπαθούσε να φτιάξει ξανά την ζωή του από την αρχή, ωστόσο η δημοσιοποίηση του φακέλου του στα social media, του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά του. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο χρήστης που ανέβασε την φωτογραφία το έκανε για να τον εκβιάσει, καθώς είναι μάρτυρας σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου