Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Δύο φοιτήτριες και 35χρονος διακινούσαν κοκαΐνη, σε λούτρινα κουκλάκια

Δύο φοιτήτριες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη, καθώς κατηγορήθηκαν ότι από κοινού με έναν 35χρονο, φίλο της πρώτης, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες

μέσα σε λούτρινα κουκλάκια τα οποία ταχυδρομούσαν σε δέματα ή φακέλους προς την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, ενώ η δεύτερη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος που φέρεται να είχε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, με το Δικαστήριο να του «δείχνει» το δρόμο προς τις φυλακές.

Οι διακινηθείσες ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν 181 γραμμάρια κοκαΐνης, 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ποσότητες μεθαμφεταμίνης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι τον Μάρτιο, όταν εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δύο ταχυδρομικά δέματα με λούτρινα κουκλάκια, στο εσωτερικό των οποίων «έκρυβαν» ποσότητες κοκαϊνης και κάνναβης.

Ακολούθησαν έρευνες σε υποκαταστήματα εταιριών αποστολής δεμάτων όπου εντοπίστηκαν επιπλέον δέματα και φάκελοι με ναρκωτικές ουσίες και επρόκειτο να αποσταλούν μεταξύ άλλων σε ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Γερμανία κ.ά.).

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, η κατηγορούμενη που τιμωρήθηκε με την ποινή των 4 ετών φυλάκισης (αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο ενόψει του Εφετείου) έκανε λόγο για «αφέλεια», τονίζοντας ότι έκανε λάθος. Ανέφερε ότι γνώρισε τον συγκατηγορούμενο μέσω facebook και ανέπτυξαν φιλική σχέση, ενώ παραδέχθηκε ότι ως αντάλλαγμα εισέπραττε ένα «χαρτζιλίκι» με το οποίο κάλυπτε τα προσωπικά της έξοδα. Η νεαρή που αθωώθηκε και σύμφωνα με το κατηγορητήριο αγόραζε τα κουκλάκια, επισήμανε ότι δεν γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των πακέτων. Να κριθεί ως τοξικοεξαρτημένος ζήτησε ο βασικός κατηγορούμενος, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου