Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για φωτογραφίες από πρακτορείο μοντέλων που κατέληξαν σε σάιτ γνωριμιών

Εισαγγελέας από τη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε έρευνα από την αστυνομία για φωτογραφίες νεαρών γυναικών που κατέληξαν σε κλειστές ιστοσελίδες γνωριμιών από πρακτορεία μοντέλων, στα οποία είχαν απευθυνθεί για φωτογραφήσεις.

Οι νεαρές γυναίκες καταγγέλλουν ότι οι φωτογραφίες κατέληξαν στις ιστοσελίδες γνωριμιών εν αγνοία τους και έτσι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την έρευνα αναφορικά με το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Οι χρήστες αυτών των ιστοσελίδων φαίνεται- μάλιστα- πως πλήρωναν αδρά για να ανταλλάξουν μηνύματα με τις εικονιζόμενες κοπέλες, χωρίς οι ίδιες να γνωρίζουν το παραμικρό, αφού όπως καταγγέλλουν, κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

Η υπόθεση έφτασε πρόσφατα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ύστερα από μήνυση νεαρής γυναίκας και κατηγορούμενο ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί για το αδίκημα της επέμβασης σε προσωπικά δεδομένα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και την παρέπεμψε σε ανώτερο Δικαστήριο για την πράξη της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων θυμάτων ή παρόμοιων περιστατικών (η παραπάνω δικογραφία περιλαμβάνει ένορκη κατάθεση και δεύτερης κοπέλας). Η έρευνα ανατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου