Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο νοσηλευτής για τον θάνατο 25χρονου σε Δομή ΑμΕΑ

Υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του σε ανακριτή, 56χρονος νοσηλευτής

σε Δομή Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είχε καταστεί κατηγορούμενος για τον θάνατο 25χρονου περιθαλπόμενου στη συγκεκριμένη Δομή, τον Νοέμβριο του 2021.

Εις βάρος του, είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, σε βάρος αδύναμου ατόμου. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα, την οποία είχαν προκαλέσει αλλεπάλληλες μηνύσεις και αναφορές κατά παντός υπευθύνου, και μεταξύ αυτών από τους γονείς του 25χρονου αλλά και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος νοσηλευτής αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του νεαρού, για τον οποίο φέρεται να είπε ότι υπήρξε «επιθετικός, με «επαναλαμβανόμενη βίαιη συμπεριφορά» εναντίον φροντιστών και περιθαλπόμενων ατόμων, αλλά και κατά του ιδίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 25χρονος, είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο αφότου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που είχαν γίνει γνωστά τότε, ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου. Στη συγκεκριμένη Δομή διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σειρά παραλείψεων και παρατυπιών στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να ζητηθεί (και να γίνει δεκτή), τον περασμένο Νοέμβριο, η παραίτηση του συνόλου των μελών της διοίκησης της Δομής.

Τέλος, το περιστατικό με τον 25χρονο περιλαμβανόταν στην έκθεση ελέγχου που είχε συντάξει η ΕΑΔ και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί ποινικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου