Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη.
Ομάδα των περίπου 50 ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μετά την επίθεση τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Αγ. Δημητρίου και κατέληξαν στους χώρους μπροστά από την παλαιά Φιλοσοφική Σχολή τρου ΑΠΘ, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η αρχική επίθεση στη διμοιρία στο τουρκικό προξενείο, έγινε από την οδό Κασσάνδρου, με τα άτομα να τρέχουν αμέσως μετά στους χώρους του ΑΠΘ.
Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, έξω από τους χώρους του ΑΠΘ.
Πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε αρκετά αυτοκίνητα, ενώ χρειάτηκε να κλείσει η οδός Εγνατία από το ύψος του Συντριβανίου μέχρι την Καμάρα. Η πυροσβεστική έσπευσε να σβήσει όσες εστίες φωτιάς υπήρχαν.
Η κατάσταση ηρέμησε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή και την Πλατεία Χημείου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου