Friday, 29 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων και με διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Με τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Προηγήθηκε η Μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού, η οποία έδωσε το σύνθημα και ακολούθησαν οι ευθυτενείς νέοι και νέες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού και η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού. Τα ολιγάριθμα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν στη σημερινή παρέλαση, έλαβαν το θερμό χειροκρότημα από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει την παρέλαση. Μικροί και μεγάλοι, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, επιβράβευσαν τους συμμετέχοντες και τίμησαν την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Διαμαρτυρία φοιτητών με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση για την τραγωδία των Τεμπών

Διαμαρτυρία στον χώρο όπου έγινε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποίησαν  φοιτητές, μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πριν από λίγο ύψωσαν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη. «Δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» το σύνθημά τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου