Tuesday, 16 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (video)

Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές

εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 12:15 ολοκληρώθηκε η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων και ξεκίνησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.


Η παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολίτες που βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν όλα τα πολιτικά τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση ανάμεσα στα οποία τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων, τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και μαθητές σχολείων.


Μετά τη λήξη της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων ακολούθησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων με τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν επίδειξη της δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ξεχωριστή στιγμή η παρέλαση από τους δρόμους των μηχανοκίνητων τμημάτων αλλά η από αέρος εμφάνιση ελικοπτέρων και μαχητικών που πέταξαν πάνω από τους Θεσσαλονικείς ενώ φυσικά όλοι άκουσαν με συγκίνηση το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας ότι «τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του».


Παρών στην παρέλαση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων» ενώ η λήξη δόθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου