Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη, Θεοφάνεια: 19χρονος έπιασε τον Σταυρό

Με αποστάσεις, μάσκες και συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου 21 θαραλλέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Σταυρό, ανήμερα των Θεοφανείων.

Φέτος -σε αντίθεση με πέρυσι- εκατοντάδες πιστοί παρά τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη τη χώρα παρακολούθησαν από κοντά τη ρίψη του σταυρού στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, παρουσία πολιτικών, αυτοδιοικητικών φορέων αλλά και κληρικών.

Τον Σταυρό έπιασε ο 19χρονος Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος ζει και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο ίδιος ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε για τον Σταυρό, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας συνέστησε στους ανεμβολίαστους να μην παραστούν στους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια, ενώ κλειδί για να μην σημειωθεί περαιτέρω διασπορά της Όμικρον είναι η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους παρευρισκόμενους. Για τον λόγο αυτόν κλιμάκια της ΕΛΑΣ από νωρίς το πρωί προχωρούσαν σε συστάσεις όπου χρειαζόταν στη Λεωφόρο Νίκης, σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για την Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί έπρεπε να επιδείξουν αρνητικό rapid test πριν την είσοδό τους στον ναό, ενώ ακόμη κι οι συμμετέχοντες στη ρίψη του Σταυρού έπρεπε πριν επιβιβαστούν στα σκάφη να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού-νόσησης και οι ανεμβολίαστοι αρνητικό τεστ.

Νωρίτερα, με λαμπρότητα τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία, παρουσία υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, βουλευτών της ΝΔ αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις, διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας. Χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, καλή φώτιση». Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας το ταχύτερο στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Μακεδόνες, είμαι βέβαιος ότι με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε: «Καλή φώτιση σε όλους και όλες, υπομονή στις δυσκολίες και επιμονή στη δημιουργία για την πολιτεία, για την πατρίδα μας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου