Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης Airbnb κατέγραφε με κάμερα, προσωπικές στιγμές πελατών

Κρυφή κάμερα σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι είχε τοποθετήσει ο 62χρονος ιδιοκτήτης του

καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές πελατών του.

Προηγήθηκε μήνυση από άνδρα που είχε μισθώσει το διαμέρισμα με την παρέα του. Ο ίδιος εντόπισε τυχαία τη μικροσκοπική κάμερα μέσα σε ένα ρολόι, οπότε απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία. Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ ερευνάται τυχόν διακίνηση του υλικού που καταγράφηκε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μία παρέα από την Πελοπόννησο νοίκιασε το εν λόγω δωμάτιο για 4 μέρες. Ένα μέλος της παρέας αποφάσισε να βρει μπαταρίες από μία συσκευή που ήταν μέσα στο δωμάτιο. Βρήκε ένα ρολόι και έβαλε τις μπαταρίες. Όταν πήρε το ρολόι διαπίστωσε ότι από πίσω είχε μία θύρα usb. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πώς βρέθηκε η κρυφή κάμερα στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Πήρε το ρολόι, το άνοιξε και βγήκε μία κρυφή κάμερα στο νούμερο 6 του ρολογιού. Η παρέα κατάλαβε ότι υπάρχουν κάμερες και καταγράφουν τα πάντα. Ο άνδρας ενημέρωσε αμέσως την ασφάλεια και το ρολόι κατασχέθηκε. Η δικογραφία θα μεταβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο κ. Νίκος, που κατήγγειλε το περιστατικό μίλησε στο MEGA. «Εμείς βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για ένα σεμινάριο. Νοικιάσαμε ο δωμάτιο, πήγαμε την Πέμπτη, μας έδειξε το διαμέρισμα ο κύριος που το είχε. Στο τηλέφωνο που μιλήσαμε μαζί του μας ρώτησε πόσα άτομα θα είμαστε και ποιοι θα είναι. Του είπα ότι θα είμαστε 3 άτομα, εγώ, ένας νεαρός και η μητέρα του η οποία είναι ΑμεΑ», ανέφερε αρχικά.

Τι ακριβώς συνέβη στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη

«Μας περίμενε, γιατί έπρεπε να δώσουμε το υπόλοιπο ποσό, και δεν θα έφευγε αν δεν του το δίναμε. Μπήκαμε στο διαμέρισμα, μας έδωσε ένα κλειδί και τον ρώτησα εάν έχει ένα δεύτερο κλειδί. με τη σειρά του με ρώτησε ”θα λείπετε;” και απάντησα πως δεν ξέρω. Μας έδωσε  το άλλο κλειδί. Κάναμε μία βόλτα, εγώ αγόρασα μία κιθάρα ρολόι και όταν γυρίσαμε στο δωμάτιο ήθελα να δοκιμάσω το ρολόι και λέω ας βγάλω τη μπαταρία από ένα ρολόι του σπιτιού. Ξεκρέμασα το ρολόι και είδα ότι έχει μία θύρα usb. Το βάζω ανάποδα, παίρνω ένα κατσαβίδι και ο άνοιξα. Και είδα αυτό που είδατε στις φωτογραφίες. Πήρα αμέσως την αστυνομία και μου είπε ότι πρέπει να πάω στο τμήμα και να κάνω μήνυση. Αυτή η κάμερα κάνει καταγραφή ότι όταν εμείς θα φεύγαμε θα τη συνέδεε με ειδικό καλώδιο και θα έβλεπε τι ακριβώς γινόταν. Ήταν στην κουζίνα το ρολόι, και έβλεπε στον διάδρομο. Ψάξαμε σε όλα τα δωμάτια, αλλά δεν ήταν και δυνατόν για να καταλάβω εάν είχε κάτι άλλο», συνέχισε ο κ. Νίκος.

«Δεν μίλησα με τον ιδιοκτήτη πήρα απευθείας την Ασφάλεια. Έγινε η καταγραφή στο διαμέρισμα από την ασφάλεια, και μου είπαν να μην πω τίποτα», κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου