Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 20 ετών σε πολύτεκνο, που κακοποιούσε σεξουαλικά τις φίλες των παιδιών του

Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκε 48χρονος πολύτεκνος πατέρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορία αφορούσε σε σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων φίλων των παιδιών του, όταν εκείνες πήγαιναν στο σπίτι του για να παίξουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, ο 48χρονος, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του, αν και ισχυρίστηκε στην απολογία του πως δεν είναι άνθρωπος που θα έκανε τις πράξεις που κατηγορείται, δεν φαίνεται να έπεισε την έδρα του δικαστηρίου.

Εισαγγελέας: Είναι αδύνατο τα παιδιά να περιγράφουν έτσι τις σκηνες, χωρίς να τις έχουν βιώσει.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή κατηγορούμενου. Κατά την αγόρευσή της εξήγησε πως σημαντικό ρόλο στην πρότασή της, αποτέλεσαν οι λεπτομέρειες και οι λέξεις που χρησιμοποίησαν τα παιδιά στις καταθέσεις τους. «Είναι αδύνατον τα κορίτσια να χρησιμοποιούν τέτοιο λεξιλόγιο και να περιγράφουν με λεπτομέρεια τέτοιους είδους σκηνές χωρίς να τα έχουν βιώσει. Δεν γίνεται ένα τόσο μικρό κοριτσάκι να τα γνωρίζει όλα αυτά αν δεν τα έχει νιώσει», είπε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, ανέγνωσε συγκεκριμένα κομμάτια από τις καταθέσεις των παιδιών ώστε να αναδείξει τι ακριβώς έχει ειπωθεί από την πλευρά τους. «Παρατηρώ πως ο κατηγορούμενος έχει μια ιδιαίτερη συμπεριφορά στα παιδιά. Ο τρόπος που τα προσεγγίζει δεν είναι συνηθισμένος. Ας πούμε, στην Ε. είχε πει πως είναι καλύτερη από όλες τις άλλες, δηλαδή από τα υπόλοιπα κοριτσάκια».

Παράλληλα, τόνισε την χειριστική συμπεριφορά του, αφού σύμφωνα και πάλι με τις καταθέσεις των μικρών κοριτσιών, έλεγε “πρόσεξε μην το πεις σε κανέναν, γιατί θα μπεις τιμωρία”. «Ένα παιδί φυσικά τα πιστεύει όλα αυτά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τα υπομένει».

«Τα παιδιά δεν χρησιμοποιούν την υπερβολή, περιγράφουν τα γεγονότα χωρίς να ξεφεύγουν. Οι περιγραφές τους αντιστοιχούν σε παιδιά που είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πιστεύω πως δεν τους έχει βάλει κάποιος να πουν συγκεκριμένα πράγματα, γιατί θα φαίνονταν σαν να έλεγαν ένα ποίημα. Εδώ τα παιδιά κάνουν παύσεις, όσο μιλάνε και εκφράζουν τα συναισθήματά τους με όσα λένε. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να κρύψουν ότι λένε ψέματα, συνήθως είναι πάρα πολύ εμφανές». Σχετικά με το ερώτημα που προέκυψε “γιατί συνέχιζαν τα πηγαίνουν στο σπίτι του” (σ.σ. του κατηγορούμενου), η εισαγγελέας εξήγησε πως στην συγκεκριμένη δίκη τα θύματα φέρεται να είναι παιδιά. «Έχουμε να κάνουμε με παιδάκια και είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Τα παιδιά συνήθως δεν μιλάνε στους γονείς, και δυστυχώς ανέχονται αυτές τις πράξεις. Πολλές φορές, χρειάζεται να πάνε σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να το καταλάβουν οι γονείς τους. Επίσης, μπορεί να προτιμούν να μείνουν με την παρέα τους, για παράδειγμα με την Μ. (κόρη του κατηγορούμενου), για να είναι όλες μαζί και να παίξουν. Σκέφτονταν πως με κάποιον τρόπο θα ξεφύγουν από τον κατηγορούμενο, όπως το να μην μπουν μέσα στο σπίτι.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του

«Έφτασα σε σημείο να κατηγορούμαι σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ο διασυρμός είναι τεράστιος» είπε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της απολογίας του. Με τρεμαμενη φωνή ανέφερε πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι η σύζυγός του, και τα παιδιά του.

«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την ζωή μου, αλλά κυρίως την οικογένειά μου. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη». Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως κάποια σημεία από τις καταθέσεις των μαρτύρων (σ.σ. τις μητέρες) ενώπιον του δικαστηρίου είναι ψευδείς και προσβάλλουν ανεπανόρθωτα την οικογένειά του. «Έφτασαν σε σημείο να πουν πως ένα από τα παιδιά, είδε εμένα από το παράθυρο, να κάνω άσεμνες πράξεις με ένα άλλο παιδί. Η αλήθεια να βγαίνει, αλλά να βγαίνει δίκαια. Αυτά που είπαν τα παιδιά δεν είναι έγκυρα, ο ψυχολόγος απλά διαβεβαίωσε ότι τα ανήλικα είναι ικανά μόνο να καταθέσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, όλα άρχισαν, όταν μητέρα ανήλικης υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2021 στις φυλακές Γρεβενών.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε με την οικογένειά του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις ανήλικες επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου, από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του. Τα τρία κορίτσια (γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του, ενώ το τέταρτο κορίτσι (γεννημένο το 2006), ήταν φίλη του ενός γιού του και συμμαθήτρια του άλλου του γιού.

Οι πράξεις φέρονται πως τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση στις ανήλικες, το επίδικο χρονικό διάστημα, ακόμη κι όταν τα δικά του παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι ή απουσίαζαν προσωρινά. Από την προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη που έγινε στις τέσσερις ανήλικες, προέκυψε ότι τα όσα αποκάλυψαν είναι πραγματικά περιστατικά και δεν οφείλονται σε επιδίωξη κάποιου οφέλους ή σε άλλους λόγους.

iefimerida

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου