Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 20χρονο που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη πριν τον γάμο της

Για επικίνδυνη οδήγηση, στην κακουργηματική της μορφή, διώκεται 20χρονος οδηγός δικύκλου, ο οποίος, τον Αύγουστο του 2022, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 27χρονη νηπιαγωγό.

Η άτυχη γυναίκα κινείτο πεζή επιστρέφοντας από το μπάτσελορ πάρτι του γάμου της που ήταν προγραμματισμένος λίγα 24ωρα αργότερα.

Η παράσυρση έγινε μπροστά από το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με την άτυχη γυναίκα να υποκύπτει στα τραύματά της, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν ζωντανή.

Ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να εγκατέλειψε προς στιγμήν το σημείο της παράσυρσης, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε, οπότε συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όπως έγινε γνωστό, αρχικά του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα), αλλά η εισαγγελέας πρωτοδικών αναβάθμισε την εις βάρος του ποινική δίωξη σε επικίνδυνη οδήγηση, από την οποία επήλθε θάνατος (κακούργημα). Κατά πληροφορίες, η δίωξη στηρίχθηκε στην μαρτυρία ενός διανομέα (ντελιβερά) που κατέθεσε ότι είδε το δικυκλιστή να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς στο οδόστρωμα.

Για ψευδή και ανυπόστατη μαρτυρία φέρεται να έκανε λόγο ο 20χρονος κατά την προ ημερών απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, υπό τον όρο να δίνει δύο φορές τον μήνα «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου