Friday, 29 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν φοιτητές-μέλη παρατάξεων

που εκπροσωπούνται στους φοιτητικούς συλλόγους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ. Οι φοιτητές κατέφθασαν στην είσοδο του κτιρίου στις 06:00 το πρωί, πριν προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνελεύσεων που πραγματοποίησαν ανά Σχολή, για τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητικές παρατάξεις αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις στα όργανα διοίκησης των σχολών, ώστε να καταγγείλουν συνολικά το νομοσχέδιο και να δεσμευτούν ότι δε θα εφαρμοστεί.
Επίσης οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με τον γραμματέα του Φ.Σ. της Νομικής Σχολής Τάσο Παπαδόπουλο να εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το «νομοσχέδιο-“έκτρωμα» δεν θα περάσει και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τις επόμενες ημέρες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών μαζί με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με απόφαση των φοιτητών, την Τρίτη και την Τετάρτη θα αποκλειστεί συμβολικά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιεί πορεία στις 5 στο άγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη θα γίνει η μαζική κινητοποίηση στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου για το φοιτητικό συλλαλητήριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου