Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός που παρασύρθηκε σε χείμαρρο

Ένας άνδρας που επέβαινε σε ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, κοντά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για τον εντοπισμό του οδηγού και του οχήματος, όπου λίγη ώρα μετά τον βρήκαν, δυστυχώς νεκρό.
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας για το περιστατικό ανέφερε πως ο αγνοούμενος προσπάθησε να περάσει από σημείο όπου έτρεχαν τα νερά με μεγάλη δύναμη, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν για τη διάσωσή του μέχρι τη στιγμή που διαπιστώθηκε ο θάνατός του άτυχου άνδρα, αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος «Παύλου Μελά», Σάκης Λαζαρίδης: “Σήμερα είχαμε πολύ δυνατή κακοκαιρία στην περιοχή. Εγώ έκανα έλεγχο στη γέφυρα που υπάρχει κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο άνθρωπος. Για να δω πώς κυλάει η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας…
…Ξαφνικά είδα τον άνθρωπο να έχει φρακάρει ανάμεσα στα δέντρα. Φώναξα και άλλους δύο ανθρώπους και προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε από εκεί. Δεν είχε τις αισθήσεις του. Του έβγαλα τα ρούχα. Προσπαθήσαμε να του κάνουμε μαλάξεις. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, ήρθαν με απινιδωτές, του έκαναν ηλεκτροσόκ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Του κάναμε μαλάξεις για μισή ώρα, δυστυχώς τίποτα. Δεν τα κατάφερε”.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδίου, ο άτυχος άνδρας ήταν περίπου 35-40 ετών.

Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι στη Θεσσαλονίκη
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.
Όσοι κάθονταν σε καφέ και άλλα καταστήματα εστίασης, σηκώθηκαν και έσπευσαν να καλυφθούν από το χαλάζι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr, μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι πλημμύρισαν και νερά μπήκαν ακόμη και μέσα στα καταστήματα.
Κάποιοι άλλοι, είδαν τα οχήματα να τους παρασέρνονται και να πέφτουν πάνω σε κολονάκια.
Δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια», ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.
Μέχρι στιγμής, πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα seleo.gr επιχείρησαν σε τέσσερις περιπτώσεις που αφορούσαν πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πολίχνης και Συκεών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου