Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης στους διαδηλωτές της Γαλλίας

Πορεία αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις, κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Εδώ και μήνες, ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία της Γαλλίας δίνουν ένα σημαντικό αγώνα κόντρα στη νέα επιδρομή της γαλλικής κυβέρνησης ενάντια στην στην ασφάλιση. Πίσω από το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν για το ασφαλιστικό, οι λαϊκές μάζες της Γαλλίας βλέπουν το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάτω από τις επιταγές κυβερνήσεων, ΕΕ και κεφαλαίου.

Αντιμέτωπος ο Μακρόν ως εκφραστής του μεγάλου κεφaλαίου το διογκωμένο απεργιακό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις μεγάλες διαδηλώσεις, την είσοδο των μαθητών και των φοιτητών με τις καταλήψεις, και βλέποντας ότι δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προχώρησε στην πραξικοπηματική ψήφιση του νόμου. Κάνοντας χρήση της διαδικασίας του προεδρικού διατάγματος, και στη συνέχεια απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, βγάζοντας έξω την αστυνομία και τη χωροφυλακή για να αιματοκυλίσουν το λαό, θέλει να συντρίψει το κίνημα. Συλλήψεις, τραυματισμοί και δακρυγόνα συνθέτουν το σκηνικό βίας.

Ο αγώνας της εργατικής τάξης στη Γαλλία είναι αγώνας όλων των λαών της Ευρώπης και ανοίγει δρόμους για τη συνολική τους αφύπνιση. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου για βδομάδες λαός και νεολαία βρίσκονται στους δρόμους μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό περνάει και μέσα από την πάλη για τη συνέχιση του δικού μας αγώνα, ενάντια στους ίδιους εχθρούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή διαμαρτυρία. H πορεία ολοκληρώθηκε στο Γαλλικό Προξενείο από όπου και ξεκίνησε με τους διαδηλωτές να ανάβουν πυρσούς.

Thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου