Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Πορεία χιλιάδων ατόμων στο αγωνιστικό συλλαλητήριο

Αγωνιστικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη με την πορεία να ξεκινάει από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ.

20:31: Η πορεία κινείται πλέον προς την πλατεία της ΧΑΝΘ

20.23: Στον Λευκό Πύργο βρίσκονται οι διαδηλωτές έχοντας ανάψει πυρσούς και τραγουδώντας συνθήμα

19.55: Πλησιάζει στον Λευκό Πύργο η πορεία.

19.39: Η πορεία συνεχίζεται στην Λεωφόρο Νίκης, με τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν από Τσιμισκή και στη συνέχεια Ιωνος Δραγούμη.

19:28: Πανό από τους εργαζόμενους στην “Μαλαματίνα” μπροστά στους αστυνομικούς επί της Εγνατίας.

19.25: Κλειστή η οδός Εγνατίας προς το ΑΠΘ. Οι κλούβες της αστυνομίας έχουν κλείσει τον δρόμο.

18:50: Ήδη ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στο σημείο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με την κατεύθυνση της πορείας.

Νωρίτερα συνέβησαν τα εξής:

Με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές Αντοχές & Ανοχές» τα χιλιάδες μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος και της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, δίνουν ένα σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Παράλληλα, συμμετέχουν και πολιτικές οργανώσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στο συλλαλητήριο θα είναι η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του Νίκου Τεμπονέρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους υπόλοιπους νομούς. Ακολούθως, θα συμμετέχουν στην πορεία και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Όπως δηλώνουν, η φετινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δείτε περισσότερα εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου