Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Σε δέκα λεπτά άρπαξαν 1.000.000 ευρώ – Πέταξαν από τον 6ο όροφο χρηματοκιβώτιο 400 κιλών

Λιγότερο από δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι δράστες της κινηματογραφικής διάρρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε διαμέρισμα

γνωστού επιχειρηματία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, για να ολοκληρώσουν τη δράση τους.

Τα τουλάχιστον πέντε άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έφτασαν στο διαμέρισμα επί της οδού Μαρία Κάλλας στις 03.30. Εδρασαν απόλυτα οργανωμένα και ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, κατάφεραν να εισέλθουν στο διαμέρισμα του έκτου ορόφου, να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο όπου βρίσκονταν το χρηματοκιβωτιο, να το σηκώσουν και να το πετάξουν στο «κενό» από το μπαλκόνι.

Οι δράστες κατέβηκαν τρέχοντας, φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο βάρους άνω των 400 κιλών από τον δρόμο στο πορτ παγκαζ ενός σκούρου αυτοκινήτου και έγιναν «καπνός». Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η λεία τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ καθώς μέσα χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 300.000 ευρώ σε μετρητά και κάποια κοσμήματα, ενώ από το σπίτι αφαίρεσαν δέκα ρολόγια αξίας 500.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες συνόδευε μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

Οι δράστες που εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών καθώς ήταν οικογενειακός στο νησί της Πάρου για επαγγελματικούς λόγους, είχαν καταφέρει να «μπουκάρουν» στο διαμέρισμά και τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας. Τότε, φέρεται να άνοιξαν τις μπαλκονόπορτες με σκοπό να δράσουν πιο γρήγορα και να γλιτώσουν χρόνο την ημέρα της διάρρηξης του ενός εκατομμυρίου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, εισήλθαν στο διαμέρισμά-με άγνωστο τρόπο μέχρι στιγμής, απενεργοποίησαν τον συναγερμό, ενώ γύρισαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις τους. Ωστόσο, η δράση τους φέρεται έχει καταγραφεί καρέ-καρέ από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζεται.

Σημειώνεται πως από την πτώση του χρηματοκιβωτίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, προκλήθηκαν φθορές στην προστατευτική τζαμαρία μπαλκονιού και σε μια μεγάλη τέντα του τετάρτου ορόφου, ενώ άνοιξε και τρύπα στο οδόστρωμα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν να συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες της κινηματογραφικής διάρρηξης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του σπιτιού επικήρυξε τους δράστες με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και αναζητούν πληροφορίες. Επιπλέον, παρέδωσε στις Αρχές βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου