Thursday, 25 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους δεκάδες γυμνοί ποδηλάτες

Στην γυμνή ποδηλατοδρομία, που τείνει να γίνει θεσμός, συμμετείχαν, το απόγευμα της Παρασκευής, δεκάδες άτομα, προβάλλοντας τα αιτήματα κάνοντας ποδήλατο γυμνοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διοργανώθηκε και φέτος με βασικό μήνυμα, «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα stop στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία».

Νωρίτερα, εντός του πανεπιστημιακού campus του ΑΠΘ, μπροστά από την φιλοσοφική σχολή, διοργανωτές και συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν όπου και έστησαν αυτοσχέδιες σκηνές μέσα στις οποίες έβγαζαν τα ρούχα τους και έβαφαν με πολύχρωμες μπογιές τα κορμιά τους. Τα περισσότερα σχέδια είναι εμπνευσμένα από τη φύση, καθώς συναντά κανείς ζωγραφισμένους ήλιους, θάλασσες, φυτά, λουλούδια και δέντρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διοργανωτές διεκδικούν μεταξύ άλλων, ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων, παγκόσμια ειρήνη, την παύση καύσης απορριμμάτων, τον τερματισμό των εξορύξεων και του χρυσού, την κατάργηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου 4685 Χατζηδάκη, αλλά και πεζοδρόμια παντού, για όλο τον κόσμο.

Πηγή: Μακεδονία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου