Friday, 29 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους οι υγειονομικοί, με μαύρα μπαλόνια

Ξεκίνησε η «πορεία σωτηρίας» των υγειονομικών από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας με μαύρα μπαλόνια την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων

στον τομέα της δημόσιας Υγείας, όπως μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ παράλληλα βασικό αίτημά τους είναι η κατάργηση της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι εκατοντάδες διαδηλωτές, όπου μεταξύ τους βρίσκονται υγειονομικοί από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδα αλλά και σωματεία από Αθήνα, είναι από την οδό Παπαναστασίου με κατεύθυνση προς το Θεαγένειο και το ΑΧΕΠΑ, στη συνέχεια στη Λεωφόρο Στρατού και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», προχωρώντας στη Γ’ Σεπτεμβρίου και μέσω της Εγνατίας θα κινηθεί από Αντιγονιδών με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στην «κεφαλή» της πορείας βρίσκεται το αυτοκίνητο με τα μαύρα μπαλόνια πάνω στα οποία αναγράφονται τα αιτήματα των υγειονομικών, ενώ την ίδια ώρα η διαμαρτυρία συνοδεύεται από τον ήχο των τυμπάνων. Πίσω από το ΙΧ ακολουθεί το γιγαντιαίο πανό το οποίο αναφέρει με μεγάλα γράμματα «οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη».

«Το καλοκαίρι είχαμε ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών, ξεψαρώσαμε όλοι με τα μέτρα, δεν προσέχει κανείς και αυτό θα το πληρώσουμε τον χειμώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία δουλεύουν πλέον με 10.000 λιγότερο προσωπικό, την ώρα που συνολικά 7.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. «Το μόνο που κάνει το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης είναι να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών». Για «διαρκή ομηρεία» των εργαζομένων έκανε λόγο ο κ. Γιαννάκος τονίζοντας πως αυτό το διάστημα τα νοσοκομεία λειτουργούν με το 40% του προσωπικού, «το οποίο καλύπτει τις διαρκείς ανάγκες, κι αν απολυθούν, απλώς θα κλείσουν τα νοσοκομεία της χώρας. Η δημόσια Υγεία είναι ανεκτίμητη, και με δεδομένο την ακρίβεια, εάν δεν υπάρξουν αυξήσεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 15:00 για τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας… διαβάστε εδώ τη συνέχεια 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου