Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν οι Αρχές καθώς φέρεται να πυροβόλησε τον Ρομά 16χρονο οδηγό ΙΧ κατά τη διάρκεια καταδίωξης τις πρώτες ώρες της Δευτέρας (5/12) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grTimes.gr πρόκειται για έναν άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο Τρίτη (6/120 αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό που τον καταδίωκε κι ενώ έκανε ελιγμό με το όχημα δέχτηκε από πίσω έναν πυροβολισμό, που τον πέτυχε στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα έφυγε δίχως να πληρώσει. Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και το όχημα εντοπίστηκε από το περιπολικό στη Συμμαχική Οδό. Μετά από καταδίωξη ο οδηγός του ΙΧ αφού δεν σταμάτησε την πορεία του στα σήματα των αστυνομικών, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και στην προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Ο 16χρονος Ρομά, φέρεται να δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου