Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Αλβανός 76χρονος που ασελγούσε στις 4 ανήλικες εγγονές του

Συνελήφθη στη Νεάπολη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένας 76χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 76χρονος είναι παππούς τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, ενώ προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Για την υπόθεση υπήρξε καταγγελία από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Η οργάνωση είχε αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook σχετικά με το περιστατικό:
«Στις 15/5/2020 απογευματινές ώρες λάβαμε κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και μας αναφέρθηκε ότι εθεάθη στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, κοντά στο δημαρχείο ηλικιωμένος κύριος ο οποίος χάιδευε με ανάρμοστο/απρεπές τρόπο ανήλικη περίπου 10 ετών. Παρακαλούμε αν κάποιος γνωρίζει πληροφορίες για την ταυτότητα του ηλικιωμένου να επικοινωνήσει ανώνυμα μαζί μας στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο ώστε να προβούμε σε ενέργειες».
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σχετικά:
«Η εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ασελγών πράξεων σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.
Για την υπόθεση συνελήφθη βραδινές ώρες της 15-05-2020 76χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικους, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και κατάχρηση ανηλίκων, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι ο 76χρονος είναι παππούς 4 ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 16, 12 και 9 (δίδυμα) ετών και τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο προέβαινε στην κατ’ επανάληψη τέλεση ασελγών πράξεων σε βάρος των ανήλικων εγγονών του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Η ενημέρωση από το Χαμόγελο του παιδιού

«To Χαμόγελο του Παιδιού», άμεσα ενημέρωσε την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, ώστε να σπεύσει στο σημείο. Όμως, δεν είχε επιτυχή έκβαση, καθώς ο ηλικιωμένος αποχώρησε με το παιδί από το σημείο πριν εντοπιστεί.
Εν συνεχεία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, «To Χαμόγελο του Παιδιού» έφερε σε επαφή το άτομο που κάλεσε ανώνυμα στη Γραμμή με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ώστε να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του.
Ύστερα από έρευνα των αρχών, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και ενημερώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένεια τους για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.
Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας, βοηθάει στην προστασία όλων των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να ενώνει τις αγνές του δυνάμεις και να βοηθάει άμεσα και ουσιαστικά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας. 

Απολογείται την Τετάρτη 

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 76χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανήλικων εγγονών του.
Ο κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως τον παρέπεμψε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να λογοδοτήσει ενώπιόν του την Τετάρτη.
Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου