Tuesday, 23 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Το μετρό «απογειώνει» τα ενοίκια καταστημάτων στην Εγνατία

Το πολυαναμενόμενο μετρό της Θεσσαλονίκης αλλάζει σημαντικά το τοπίο στην αγορά εμπορικών ακινήτων, ιδίως για τα καταστήματα

που βρίσκονται πλησίον των στάσεων. Οι τιμές ενοικίασης έχουν εκτοξευθεί με αρκετά ακίνητα να βρίσκονται προς το παρόν στα αζήτητα, παρ’ όλο που το ενδιαφέρον επιχειρηματιών είναι έντονο.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τα δεκάδες ξενοίκιαστα καταστήματα στην οδό Εγνατία, ένας από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου θα περνά η βασική γραμμή του μετρό. Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΣΘ) Κωνσταντίνος Τζάρος, στην Εγνατία αρκετά καταστήματα οδηγήθηκαν σε λουκέτο κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό, καθώς μειώθηκε η εμπορική κίνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν και οι λαμαρίνες μπροστά από τις βιτρίνες τους.

«Ένα άλλο ποσοστό καταστημάτων, ωστόσο, έκλεισε επειδή έληξε το συμβόλαιο μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αύξησαν κατά πολύ το ενοίκιο. Οι επιχειρηματίες δεν έχουν τις οικονομικές αντοχές για υψηλά ενοίκια, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το ενεργειακό κόστος αλλά και τον πληθωρισμό», εξήγησε ο κ. Τζάρος.

Οι τιμές ενοικίασης καταστημάτων σε όλο το μήκος της οδού Εγνατίας αυξήθηκαν κατά 30% έως και 50%, διπλασιάζοντας δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις το ενοίκιο με την προσδοκία των ιδιοκτητών ότι θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα αυξηθεί η εμπορικότητα. Ειδικότερα, οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου