Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο διακινητές αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, δύο διακινητές, ένας άνδρας κι μία γυναίκα, αμφότεροι 22 ετών
που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Α.Τ. Δέλτα, ενώ στην δεύτερη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε διαφορετικούς χρόνους, στον κόμβο Σίνδου στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Λαγκαδά στην Εγνατία Οδό, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία, αφού ακινητοποίησαν, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό τους βρίσκονταν συνολικά 23 αλλοδαποί από Παλαιστίνη, Συρία, Αίγυπτο και Ιράκ, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, ένας άνδρας από τη Συρία και μία γυναίκα από την Τσεχία, αμφότεροι 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο διενεργηθέντων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερείται αδείας ικανότητας οδήγησης, ενώ και οι δύο στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί, στην θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ τα οχήματα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, κατασχέθηκαν.

«Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονηθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, πραγματοποιούνται καθημερινά στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου